Som förstagångs husbyggare får man ofta frågan, vad kostar ett hus per kvadratmeter hos er?

Exempel på vad som avgör ett kvadratmeterpris på ett hus hos oss.

1. Vår prislista bygger på allt från antal kvadratmeter, styck samt löpmeterpriser. Faktiska kostnader är alltid beroende på hur mycket material och arbetstid som går åt, därför tillkommer det inte några extra kostnader för ändringar. Detta innebär att ni själva kan bestämma vad kostnaden skall bli utifrån era val, men det vi aldrig kompromissar om är kvaliteten.

2. Ett stort hus med ett litet kök och badrum får framförallt ett lägre kvadratmeterpris än ett litet hus med stort kök och badrum. Oavsett om du väljer att bygga ett mindre hus innebär det inte per automatik att kvadratmeterpriset blir billigare, snarare dyrare, då man inte kommer ifrån de fasta kostnaderna.

Man har fortfarande en kökskostnad, vitvaror, badrum, el, VVS och ventilations kostnader som inte blir mycket billigare för att man väljer ett mindre hus, då det oftast går åt lika mycket material samt arbete oavsett storlek på huset. I detta fall skulle ett större hus bli billigare i kvadratmeterpris.

3. Formen av ett hus avgör också priset. Ett smalt hus kontra ett brett hus kan spela roll i väggytan även om boytan är den samma. Här nedan får du exempel på två hus med samma boyta men olika husformer. I ett rektangulärt hus får du mer väggyta kontra ett kvadratiskt hus, se förklaringen nedan.

  • Hus 1 kvadratiskt på 10×10= 100kvm boyta. Utvändig väggyta 10+10+10+10 = 40*2,6m höjd = 104kvm
  • Hus 2 rektangulärt på 5×20 = 100kvm boyta. Utvändig väggyta 5+20+5+20 = 50*2,6m höjd = 130kvm

Ett hus som är 10x10m kvm har betydligt mindre väggar än ett hus som är 5x20m kvm därav skulle boytan kunna vara billigare på huset som är kvadratiskt 10×10 även om de har samma boyta.

4. Vinklar av ett tak kan spela roll i kvadratmeterkostnaden då det kan innebära en dyrare konstruktion.

ENTREPRENADFORMER ATT BYGGA HUS

HUSPRISER

För att få en uppfattning vad ett stenhus kan kosta hos oss på Lomma Stenhus AB, har ni pris-exempel på några av våra husmodeller och vad de kan kosta. Väljer ni ett arkitekt-ritat hus är det punkterna ovan ni ska ta hänsyn till.

Vårt mål är att utmärka oss med att ha högst materialstandard på marknaden som husleverantör. Detta innebär att ni som kund inte behöver göra några dyra tillval – ni kan bara ändra inom det färdiga kontraktspriset.

Observera att priserna är med totalentreprenad dvs fast pris – ett kontrakt. På sidan ”Vår standard” kan ni läsa en del om vad som ingår i priserna.

VÅR STANDARD
husgrund till hem